Logo - Zummopolska

System wyciskania EVS

System wyciskania cytrusów pionowego EVS tnie owoce i wyciska je w pozycji pionowej. Dwie idealnie przecięte połówki owoców dociskane są do wyprofilowanych półkuli z siłą 250 kg. Następnie te same półkule dolne dystansują docisk do momentu naruszenia gorzkiej skórki, ma to kluczowy wpływ na jego wyjątkowy smak bez posmaku goryczy ! Jest to jedyny system na rynku o takich parametrach. Techniczne uwarunkowania pozwalają na wyciskanie cytrusów małych, dużych i bardzo dużych o nieregularny, kształcie: limonki, mandarynki, cytryny, grejpfruty, pomarańcze i granaty ! Każdorazowo sok jest czysty i klarowny bez posmaku skórki. 

profesjonalne wyciskarki do cytrusów

Jak działa system EVS ?

Owoc przecinany jest na pół a następnie ściskany z dużą siłą na dwóch idealnie wyprofilowanych półkulach. System EVS jest tym samym przejrzysty na całym etapie procesu cięcia owoców oraz późniejszego wyciskania. Klient ma możliwość obserwacji mając pewność, że jego sok jest wyciśnięty higienicznie a sok nie ma kontaktu ze skórką cytrusów. Według przeprowadzonych badań przez niezależny instytut badania żywności AINA, sok z wyciskarek Zummo jest nawet o 150% czystszy niż sok wyciśnięty na urządzeniach z systemem tzw. obrotowym lub rotacyjnym.

 

 

Raport AINA  >> pobierz oryginalny raport (pdf) <<

System wyciskania Zummo

Automatyczny filtr samoczyszczący 

wyciskarka automatyczna

Jak to działa? 

System automatycznego czyszczenia poprawia wydajność wyciskarki dzięki taśmowemu filtrowi czyszczącemu. Filtr posiada pas poliuretanowy osadzony na wałkach napędowych który uruchamiany jest w chwili rozpoczęcia procesu wyciskania. Taśma oczyszcza filtr na bieżąco usuwając nasiona i inne pozostałości po wyciśnięciu soku umieszczając je w bocznych koszach na skórki. Filtr automatyczny ma znacznie większą przepustowość a personel nie musi pamiętać o jego opróżnianiu.

Co zyskujemy ?