Logo - Zummopolska

System wyciskania EVS

 

Wyciskaj wszystkie cytrusy w najbardziej higienicznym, prostym i wydajnym procesie na światowym rynku HoReCa.

 

wyciskarka przemysłowa

Owoc przecinany jest na pół a następnie ściskany z dużą siłą na dwóch idealnie wyprofilowanych półkulach. System EVS jest tym samym przejrzysty na całym etapie procesu cięcia owoców oraz późniejszego wyciskania. Klient ma możliwość obserwacji całego procesu mając pewność, że jego sok jest wyciśnięty higienicznie i nie ma kontaktu ze skórką cytrusów. Według przeprowadzonych badań przez niezależny instytut specjalizujący się w badaniu jakości żywności AINA, sok z wyciskarek Zummo zawiera aż o 150% mniej zanieczyszczeń niż sok wyciskany na urządzeniach z tzw. systemem obrotowym / rotacyjnym, który wykorzystywany jest w automatach innych producentów.

Jak działa i czym się wyróżnia system pionowego wyciskania cytrusów EVS® ADVANCED ?

System pionowego wyciskania cytrusów – EVS®, tnie owoce prostopadle na całym etapie cięcia, wyciskając je w pozycji pionowej. Następnie w ciągu trwania tej samej sekwencji, dwie idealnie przecięte połówki owoców dociskane są do idealnie wyprofilowanych półkuli z siłą docisku równej 250 kg. Kolejno, półkule dolne dystansują siłę docisku górnych łapek nie dopuszczając tym samym  do naruszenia gorzkiej skórki cytrusa, co ma kluczowy wpływ na wyjątkowy smak oraz czystość soku pozbawionego zanieczyszczeń oraz posmaku goryczy. System EVS® został stworzony i opatentowany przez ZUMMO  w 1992 roku i do dnia dzisiejszego jest nieprześcignionym wzorcem dla branży HoReCa w skali światowej. Uwarunkowania techniczne systemu EVS® umożliwiają dodatkowo wyciskanie wszystkich cytrusów – małych, dużych, bardzo dużych, nawet tych o nieregularnym kształcie w idealny prosty, higieniczny  i bardziej wydajny sposób. System EVS® wyróżnia wiele aspektów które sprawiają, że codzienna praca na urządzeniach ZUMMO jest znacznie prostsza, wydajniejsza, wielofunkcyjna dzięki zastosowaniu owoców cytrusowych różnych odmian w tym granatów o średnicy od 40 mm – 100 mm, co zdecydowanie odbiega od ograniczeń technicznych systemów rotacyjnych, których najczęstszym standardem granica średnicy wyciskanych cytrusów wynosi od 68 mm – 83 mm. co praktyce przekłada na brak dostępności owoców, szczególnie w sezonie letnim gdy ściśle określony rozmiar owoców  cytrusowych jest trudno dostępny. Autorskie rozwiązania i szereg opatentowanych funkcji połączonych z najwyższej jakości stalową konstrukcją, dużymi koszami na owoce oraz największymi koszami bocznymi wraz z konfigurowalnym aspektem wizualnym kładącym nacisk na klasyczną oraz nowoczesną estetykę, tworzą w całości idealną harmonię dostosowując się wszystkich odbiorców, również tych o ściśle ukierunkowanych na działanie przemysłowe na szeroko pojętą skalę.

Stawiamy na ciągły rozwój dostosowując nasze patenty do współczesnego świata, dlatego nasza marka jest zawsze o krok dalej będąc  wyznacznikiem wyższego standardu, niedoścignionym przykładem dla innych producentów z branży, wzorcem najwyżej jakości oraz  higieny w procesie pozyskiwania soków cytrusowych.

Wyciskaj więcej świeżego soku, lepszej jakości i z różnych cytrusów: limonki, mandarynki, cytryny, grejpfruty, pomarańcze i granaty ! Każdorazowo Twój sok każdorazowo  będzie czysty, klarowny i bez posmaku goryczy !

Witaj w naszym świecie…witaj w świecie ZUMMO “NATURE”

 

sprawdź >>> porównanie systemu EVS Zummo z systemem “rotacyjnym”  <<<

 

( autorski patent Zummo dla najnowszej linii “NATURE” ) 

Jak to działa? 

System automatycznego czyszczenia poprawia wydajność wyciskarki dzięki taśmowemu filtrowi czyszczącemu. Filtr posiada pas poliuretanowy osadzony na wałkach napędowych, który uruchamiany jest w chwili rozpoczęcia procesu wyciskania. Taśma oczyszcza  na bieżąco filtr usuwając nasiona i inne pozostałości umieszczając je bezpośrednio w bocznych koszach na skórki. Filtr automatyczny ma znacznie większą przepustowość a personel nie musi pamiętać o jego opróżnianiu. Każdorazowo uzyskujemy sok o najwyższej jakości bez posmaku gorzkich olejków, nawet po całodniowym wyciskaniu ! 

 

 

Co zyskujemy ?