UNIKALNY SYSTEM WYCISKANIA CYTRUSÓW | ZUMMO
Autorski projekt ZUMMO, chroniony jest prawem patentowym. Stworzony został w sposób umożliwiający wyciskanie wszystkich cytrusów bez względu na ich rozmiar. Jako jedyny producent profesjonalnych urządzeń do wyciskania cytrusów wykorzystujemy autorskie systemy, umożliwiające wszechstronne zastosowanie, których nie zagwarantuje żaden inny producent. Owoc przecinany jest na pół i wyciskany tak, aby sok nie miał styczności z sokiem. Dlatego sok uzyskany w takim procesie wyciskania jest jedyny i niepowtarzalny. Transparentność procesu wyciskania przy zachowaniu najwyższej higieny to elementy wpływające na to, że klienci będą do Ciebie wracać.




Stworzyliśmy unikalny system wyciskania który od 1992 roku jest stosowany we wszystkich wyciskarkach ZUMMO. System pionowego cięcia owoców chroniony jest patentem i nigdy nie został skopiowany przez innych producentów automatycznych wyciskarek dla branży HORECA.
Faktem jest, iż jesteśmy jedynym producentem wyciskarek HORECA, który bezkompromisowo eliminuje w swoich urządzeniach niedogodności związane z produkcją i sprzedażą świeżych soków owocowych.
Systemy wyciskania tzw. rotacyjne / obrotowe stosowane w urządzeniach innych producentów zmuszają użytkowników do wykorzystywania owoców o określonej kalibracji ( zazwyczaj jest to przedział o maksymalnej średnicy owoców pomiędzy 60 mm – 80 mm. ) Najczęściej w sezonie letnim pojawia się problem związany z dostępnością takich w skali detalicznej jak i hurtowej.
Brak możliwości technicznych w samej specyfice konstrukcji systemów rotacyjnych uniemożliwia regulowanie ścisku połówek owoców co w dużej mierze wpływa na zmniejszenie finalnego produktu od 10 – 20% w porównaniu do systemu wyciskania oferowanego przez ZUMMO.
System wyciskania cytrusów – ZUMMO, gwarantuje wyeliminowanie każdego z powyższych problemów sprawiając, że pozyskiwanie świeżych i zdrowych soków staje się przyjemnością o każdej porze roku. Wszstkie modele wyciskarek ZUMMO z ponad 50 różnorodnych pozycji w naszej ofercie to produkty klasy premium, które zapewnią bezawaryjną pracę przez bardzo długi okres czasu ( od kilku do nawet kilkunastu lat bezawaryjnej, ciągłej pracy ) przy jednoczesnym zachowaniu najwyższej wydajności w pozyskiwaniu soków z wszystkich cytrusów, bez jakichkolwiek ograniczeń.
SOK NIE DOTYKA SKÓRKI – jako jedyni na rynku potwierdziliśmy ten fakt naukowo !
Raport wykonany przez niezależne Centrum Badań Technologicznych Żywienia AINIA
(pobierz plik pdf z oryginalnym wynikiem testu)
TEST poziomu styczności soku z negatywnymi czynnikami zawartymi w skórce cytrusów.
System A ( Zummo | owoc przecinany pionowo) vs System B ( tzw. obrotowy )
